Wie zijn we

Terug

Medewerkers aan het woord

Stefan de Weger

undefinedundefined

Regelmatig stellen we een medewerker aan je voor. Deze keer is dat Stefan de Weger. Stefan werkt nog maar pas voor Ormer ICT maar voelt zich er al helemaal thuis.

Hoe ben je Ormer ICT terecht gekomen?

De beste ideeën komen naar mijn mening voort uit wederzijds respect en open communicatie en niet vanuit hiërarchie. Mijn motto is dat het beste idee vanuit het team komt en dat moet doorgang vinden. Vanuit die gedachte wilde ik samenwerken met een team dat de mentaliteit heeft om mooie ICT oplossingen te maken waar gebruikers echt iets aan hebben. Bij Ormer ICT heb ik deze mentaliteit gevonden.

Wat het je hiervoor gedaan? 

Ik heb hiervoor bij de Koninklijke Marine gewerkt. In mijn onderzeedienst tijd bij de Koninklijke Marine is mij geleerd dat mensen van het team HET grote verschil maken. Diezelfde gedachte speelt ook bij Ormer ICT. Er worden regelmatig bijeenkomsten gehouden waar écht naar de medewerkers wordt geluisterd. Dat spreekt mij enorm aan.

Heb je een speciale quote die je op het lijf is geschreven?

Een mooie quote die samenvat hoe ik erover denk deel ik graag:

The rare responsible person: 

Self motivating, Self aware, Self disciplined, Self improving, Acts like a leader, 

Doesn’t wait to be told what to do, Don’t measure people by how many hours they work or how much they are in the office, Picks up the trash lying on the floor.

Dank je wel, Stefan! Veel succes!

Erik Nieuwenboom - engineer

undefined
Ik ben werkzaam als engineer bij Ormer ICT. Ik ben ooit begonnen aan een studie rechten maar daarna eigenlijk “per ongeluk” in de ICT branche terecht gekomen. Van huis uit heb ik de affiniteit voor computers meegekregen van mijn vader die in de jaren tachtig ooit met een Apple II computer thuiskwam.

Naast de passie voor klanten heeft Ormer ICT ook een passie voor sport. Als fanatiek marathonloper (dit jaar liep ik mijn 27ste marathon) deel ik die passie. Een van onze klanten is de organisator van de Rotterdam Marathon. Voor mij is het tof om te zien dat wij met onze IT oplossingen indirect bijdragen aan de evenementen die zij organiseren. Binnen Ormer ICT begrijpt men de waarde van sport. Ik vind het mooi dat Ormer ICT elk jaar sponsor is van de Bruggenloop in Rotterdam. Ook in 2017 doen we zelf weer mee met een team samengesteld uit medewerkers en relaties.

ICT is voortdurend in beweging. Ik verwacht dat er de komende jaren veel gaat veranderen. De zogenaamde “Age of Context”, waarbij IT de gebruiker voorziet van de benodigde informatie op basis de context, zal nog even duren. Daarin gaat ‘augmented reality’ en ‘virtual reality’ een grote rol spelen. We zien dat al bij mobiele devices en (sport)-wearables maar dat zal ook van invloed zijn op de ICT beleving van enterprise gebruikers. Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt!

Gabriel Araujo - senior programmeur

Het crisiscentrum op de legerbasis was even andere koek dan een doorsnee werkplek!

Dat detacheren niet tijdelijk is, bewijst Gabriel Araujo. Hij wordt inmiddels al 20 jaar gedetacheerd bij diverse klanten van Ormer ICT.

undefined"Mijn interesse lag altijd al in computers en technologie. Tijdens de programmeursopleiding startte ik als stagiair bij Ormer ICT en ben ik nooit meer weggegaan. Er zijn behoorlijk wat innovaties voorbij gekomen. Binnen de ontwikkelingstak zie je dat de ontwikkelingen steeds meer richting open source gaan. Zelf ben ik fan van het .Net ontwikkelplatform van Microsoft, ideaal voor het ontwerpen van desktopapplicaties.

Eén van de leukste projecten waar ik aan gewerkt hebt, is de crisismanagement tool tijdens de Vogelgriep en de MKZ crisis. Tijdens de uitbraak moest er praktisch real-time aan de applicatie en database gewerkt worden. Het crisiscentrum op de legerbasis was even andere koek dan een doorsnee werkplek!

Een ander mooi project was de ontwikkeling van de software voor het hotelboekingsproject bij KLM op Schiphol. Ik kijk er naar uit bij Ormer ICT nog veel leuke projecten uit te kunnen voeren."

Gabriel Araujo
Software developer

Jan Willem Jongebreur - Algemeen directeur

Ik ben trots op 25 jaar Ormer ICT! Prachtige klanten, mooie collega’s, bedrijfsovernames, kantoorintegraties, automatisering en kostenbesparingen, alles kwam voorbij!

undefinedAls oprichter en algemeen directeur is Jan Willem Jongebreur het gezicht van het bedrijf en daarnaast verantwoordelijk voor de algemene strategie. Op 5 oktober 1992, precies 25 jaar geleden, richtte hij Ormer ICT op. Uitgangspunt werd een onconventioneel bedrijf dat zich richt op de kern; klanten optimaal bedienen en zo een mooi bedrijf bouwen. Na 25 jaar is dat nog steeds de fundatie van het bedrijf; de klant 100% centraal stellen.

Terugkijkend naar 25 jaar geleden

"Mijn generatie (geboren eind jaren 60) was de 1e generatie voor wie computers gemeengoed werden. Wij groeiden op met Atari en Commodore en veel van mijn vrienden hadden ICT-bedrijfjes die ‘IBM-compatible’ computers bouwden of eenvoudige computerprogramma’s ontwikkelden. Op mijn 19e jaar startte ik met wat vrienden een bedrijf dat DBase bestanden samenvoegde met WordPerfect bestanden. Dat was behoorlijk succesvol. Daarna heb ik nog wat werkzaamheden gedaan voor een baas, maar het bleek dat ik toch vooral vooral het ondernemerschap ambieerde en het leek alleen maar logisch dat dat in de ICT zou zijn."

Wat kwam er in 25 jaar voorbij?
In 25 jaar zijn er veel leuke projecten geweest, teveel om op te noemen. We hebben bedrijven overgenomen, ICT-afdelingen geïntegreerd, klanten geholpen met kostenbesparingen van meer dan 50%, fundamentele verbeteringen doorgevoerd in ICT-afdelingen en nog andere mooie projecten gerealiseerd. Het oplossen van de uitdagingen van onze klanten geeft veel energie. Het maakt niet uit of dat nou op het gebied is van capaciteit, kantoorautomatisering of ICT-strategie.

Een blik op de toekomst
De komende vijf jaar gaat alles binnen ICT veranderen. Onze branche staat sowieso voor verandering, maar momenteel zijn de wijzigingen sneller en fundamenteler dan ooit. Automatisering, robotisering en andere trends zullen er voor zorgen dat het ICT-landschap er in 2022 heel erg anders uit zal zien dan nu. Voor Ormer ICT is het zaak om deze veranderingen samen met haar klanten te omarmen. Als partners zullen we zorgen dat de nieuwe mogelijkheden van de ICT hen sterker maakt. Ik kijk uit naar een toekomst vol ontwikkelingen en innovaties. Op naar de volgende 25 jaar!

Jan Willem Jongebreur
Oprichter & Algemeen Directeur

 

Jacky Serberie

"Op jonge leeftijd schroefde ik al computers uit elkaar om te kijken wat er binnen in zat!"

Jacky SerberieMijn passie voor computers groeide uit tot mijn professie. Sinds 2 jaar ben ik werkzaam op de Servicedesk van Ormer ICT. In de afgelopen jaren heb ik veel technische kennis opgedaan en heb ik vrijwel iedere storing wel een keer meegemaakt. De klant staat centraal en het heeft de hoogste prioriteit storingen zo snel mogelijk te verhelpen. Mijn leukste opdracht was een weekend met collega’s op locatie werken om samen meer dan 200 werkplekken gereed te krijgen, zodat de medewerkers op maandag zonder problemen aan de slag konden.

De ICT branche is een razend interessante branche om in te werken. Ik verwacht dat de komende jaren bijna alles zal overgaan naar Cloud services en steeds meer bedrijfsprocessen geautomatiseerd zullen worden. Een interessante ontwikkeling op dit moment is de blockchaintechnologie, wat in Sillicon Valley en China een hot item is. Blockchaintechnologie is de nieuwste vorm van cybersecurity. Om een voorbeeld van deze technologie te geven; waar wij nu data als één bestand op een Cloud server zetten, zorgt blockchaintechnologie ervoor dat alle data in kleine stukjes versleuteld wordt en verdeeld wordt over meerdere servers die samenwerken over de hele wereld. Zo wordt de data voor hackers nutteloos. Blockchaintechnologie gaat voor meer van dit soort toepassingen zorgen. Deze technologie is kwantumproof en voor alsnog onmogelijk te hacken door de supercomputers die binnen enkele jaren op de markt gebracht zullen worden.

Een mooie ontwikkeling, al weet ik dat we met de huidige cybersecurity  maatregelen op dit moment prima voldoen bij onze klanten.

Natalja Siemons

"Bij Ormer ICT wordt persoonlijke ontwikkeling erg gestimuleerd. Welke kant je ook uit wilt. Dat maakt het een fijne werkgever!’"

undefinedSinds 2016 ben ik werkzaam als Coördinator Servicedesk. Hier zorg ik er voor dat alle communicatie in juiste banen wordt geleid en dat Servicedesk meldingen op de juiste manier worden gecommuniceerd, geanalyseerd en opgelost.

Wat me aanspreekt binnen Ormer ICT is de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Welke kant je als medewerker ook uit wilt, er zijn opleidingsmogelijkheden beschikbaar. De ICT branche is een branche die continu om ontwikkeling vraagt vanwege alle veranderingen. Ik verwacht dat Cloud een nog grotere rol gaat spelen in ieders leven en daarbij dus ook security. Dit wordt vaak over het hoofd gezien.

Mijn leukste project was samen met het team de migratie van een klant op locatie uit te voeren. Ondanks de onverwachte zaken die tijdens de klus ontstonden, waren we met het team in staat om het project succesvol af te ronden. Zo blijft elke dag spannend in de ICT! 

Stephanie Ip

“Bij Ormer ICT hangt een positieve sfeer; hard werken maar ook veel plezier hebben met elkaar! ”

undefinedAls corporate recruiter ben ik verantwoordelijk voor het recruitmentproces van Ormer ICT en de communicatie richting de arbeidsmarkt. Ondanks dat mijn baan aan de HR-kant ligt, heb ik toch dagelijks te maken met IT-sector. Dit door middel van de gesprekken die ik voer met kandidaten of eigen medewerkers. Hierdoor blijf ik op de hoogte nieuwste ontwikkelingen binnen deze sector, iets wat ik ook erg interessant vind. In de toekomst verwacht ik namelijk dat IT een nog belangrijkere rol krijgt in ons dagelijkse leven. Binnen recruitment zie ik bijvoorbeeld ontwikkelingen op het gebied van Big Data en machine learning, technieken die de sollicitatieprocedures op langer termijn zullen versnellen en hopelijk ook verbeteren.

Werken bij Ormer ICT vind ik leuk omdat er een positieve sfeer hangt; we werken hard, maar hebben ook veel plezier met elkaar! Er zijn korte lijnen met het management en de communicatie verloopt open en transparant.

Het leukste project waar ik bij Ormer ICT aan gewerkt heb is de wervingscampagne ‘Scoren in de Kuip’. waar we op een ludieke wijze contact hebben gemaakt met nieuwe kandidaten en daardoor leuke gesprekken gevoerd hebben.

Merel Jongebreur

undefined“Ormer ICT is een bedrijf waar je jezelf echt kan doorontwikkelen!’

Bij Ormer ICT houd ik me bezig met het verkopen van KPN ÉÉN en het verhogen van de klanttevredenheid. Voor KPN ÉÉN is een certificering nodig om met dit product te mogen werken. Hiervoor heb ik veel trainingen doorlopen, waaronder salestrainingen. Dit was heel leuk om te doen en zeer leerzaam.

Ormer ICT biedt personeel kansen die de meeste partijen niet bieden. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor werk je met gemotiveerde en enthousiaste collega’s. Dit maakt Ormer ICT een uniek en gaaf bedrijf om bij te werken.

Ronald Biemans

"Ik was op zoek naar openheid, eerlijkheid en een goede werkgever; deze heb ik in Ormer ICT gevonden!"

Foto_BiemansSinds begin februari 2017 ben ik werkzaam bij Ormer ICT. Vanaf dag één voelde ik me al betrokken bij dit IT bedrijf. Begin februari ben ik geplaatst bij een Haags bedrijf en Ormer denkt met mij mee om dit project zo effectief en efficiënt mogelijk in te vullen. Dit laat de betrokkenheid en zorgzaamheid vanuit hen zien.

Ik was op zoek naar openheid, eerlijkheid en een goede werkgever; deze heb ik in Ormer ICT gevonden!

Mijn ervaring met Ormer ICT is vanaf moment één al goed geweest. Als medewerker voel je dat je meer dan een nummertje bent. Er heerst een drive naar vooruitgang en samenwerking. Samen lossen we problemen op, maar vanuit Ormer krijg ik ook zeker de vrijheid om zelf te denken!

Wesley van der Stoep

undefined

 

Plony Baas

undefined

 

Sytske van den Heuvel

undefined

 

Lennard van der Berg

undefined

 

Raymond de Wit

undefined

 

Ormer ICT is wettelijk verplicht om u toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken en u te informeren over het gebruik daarvan op onze website.

Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het verzamelen en analyseren van web statistieken. U geeft, door op 'Ja, accepteren' te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies.

Wilt u meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan onze privacyverklaring

Geen cookies Ja, accepteren